Varenie pre celú rodinu dá niekedy poriadne zabrať. Určite mi dáte za pravdu, že uvariť obed či večeru, ktoré bude chutiť žene, mužovi a takisto aj deťom je niekedy náročné. Najčastejšie konzumované jedlo je v podobe mäsa. Mäso sa najčastejšie vyskytuje na našich tanieroch v podobe pečeného, duseného či vareného variantu. Rodiny na Slovensku majú v obľube takisto perkelt. Perkelt patrí k tradičným pokrmom, ktoré chutia celej rodine. Práve kurací perkelt je vhodný aj pre malé deti, ktoré ešte len s príkrmami začínajú. Dôležitá je však správna príprava mäsa na perkelt.
Ako dlho dusiť kuracie vykostené stehná na perkelt? https://chutnavareska.sk/ako-dlho-dusime-vykostene-kuracie-stehna-na-perkelt/. Kurací perkelt sa najčastejšie pripravuje z vykostených kuracích stehien. Je však dôležité, ako dlho kuracie mäso pripravujete. Všetko záleží od veľkosti kúskov mäsa a spôsobu prípravy. V dnešnej dobe je mimoriadne obľúbený multifunkčný hrniec, kde je možnosť aj pomalého varenia. Pomalé varenie zachováva množstvo živín a minerálov. V prípade takéhoto šetrného varenia je dusenie kuracích vykostených stehien v dlhšom intervale. Naopak v prípade klasického dusenia kuracieho mäsa na perkelt vám postačí 20 až 30 minút.
Kuracie stehná na perkelt sú v omáčke a preto by mala byť ich chuť šťavnatá a vyvarovať by ste sa mali práve prepečeniu. Ak kuracie mäso pred perkeltom orestujete, nenechávajte ho na priamom ohni príliš dlho. Radšej zvoľte dusenie v omáčke, kedy si zachová svoju šťavnatosť. Chutnavareska.sk je súhrn receptov, kde nájdete moderné ale aj tradičné recepty pre celú rodinu. Práve kuracie mäso patrí k jedným z najčastejšie pripravovaným druhom mäsa vzhľadom na výborné živiny a jednoduchú prípravu. Nájdite aj vy množstvo chutných receptov z kuracieho mäsa či iné pokrmy pre seba, svojho manžela a takisto svoje deti. Už stačí iba zaželať príjemnú Dobrú chuť!