Tradičné slovenské jedlo je vo veľkej miere udávané práve v podobe bryndzových halušiek. Ide o pokrm, ktorý nie je náročný na ingrediencie a takisto ani na prípravu. Medzi základné suroviny, z ktorých vytvoríte cesto na halušky patria múka, vajíčko a zemiaky. Je dôležité, aby ste zvolili správny pomer surovín. Iba správna konzistencia halušiek zaručí, že budú dôkladne chutné. Častokrát zohráva rolu chutných halušiek aj výber múky. Aká múka na halušky? Pri haluškách sa častokrát používa hladká múka. Práve hladká múka dokáže zabezpečiť skvelú konzistenciu, ktorá po uvarený vytvorí mäkké a chutné halušky.

halušky

Čoraz častejšie sa však do halušiek začala využívať aj múka polohrubá. Polohrubá múka má za následok ešte chrumkavejšie a tuhšie halušky, ktoré sa nerozvaria a ktoré sa dokážu výborne spojiť s bryndzou. Výber múky hladkej či polohrubej je už na vašich preferenciách. Vyskúšať môžete obidve varianty a podľa vlastnej chuti si vyberte spôsob, ktorý vám bude najviac vyhovovať. Samotné halušky by neboli ničím výnimočné, keby sa nemiešali práve s bryndzovou náplňou. Častokrát sa halušky nepodávajú s čistou bryndzou, ale zmiešať môžete bryndzu s kyslou smotanou či smotanou na varenie.

bryndza

Získate krémovejšiu textúru plnky, ktorá sa lepšie zapracuje so samotnými haluškami. Nezabudnite na slaninku a pridať môžete aj jarnú cibuľku, ktorá halušky osvieži. Bryndzové halušky sú pokrm, ktorý miluje takmer každý. Naučte sa ich robiť ako profesionál a vaši najbližší vás budú milovať. Pri bryndzových haluškách je takisto dôležité, v čom ich podávate. Tradičné drevené taniere ešte viac zvýraznia chuť tradičných slovenských halušiek. Už nemusíte cestovať za haluškami na kolibu. Zvládnuť ich dokáže každá žienka domáca aj vo svojej kuchyni. Dajte si zásteru a pustite sa do prípravy halušiek. Prajeme dobrú chuť.

2/5 - (1 vote)